Már az év eleje óta folyik a spekuláció arról, hogy a Lotusnál kifutó szerződésű Kimi Räikkönen 2014-ben csatlakozhat a Red Bullhoz, Mark Webber múlt csütörtöki, visszavonulásáról szól bejelentése pedig teljesen nyílttá tette az ügyet.
A Red Bull főnöke, Christian Horner a legkevésbé sem tagadja, hogy a 2007-es bajnok az egyik fő kiszemeltjük, és maga Räikkönen is elismerte, hogy “beszélgettek” már az esetleges átszerződésről.
A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier szeretné, ha minél előbb tisztázódna a kérdés, méghozzá az ő javukra:
“Kimi is tudja, hogy tudnunk kell tervezni 2014-re. Úgy véljük, hogy még a nyári szünet előtt eldönti, marad-e vagy sem. Keményen küzdünk Kimi megtartásáért, minden tőlünk telhetőt megteszünk. Én személy szerint meg vagyok győződve róla, hogy jövőre is a mi autónkban ül majd” – mondta a német Bildnek.
Bár a Red Bull minden bizonnyal több pénzt és – a jelenlegi állás szerint – gyorsabb autót is kínálhat Räikkönennek, Boullier szerint nem csak ezek a szempontok számítanak majd a döntésnél.   
“Kimi nem eladó. Nincs szüksége még több pénzre, a Red Bull nem tudja egyszerűen csak megvenni. Én tudom, hogyan gondolkodik, és a pénz nem játszik elsődleges szerepet nála. Szereti a csapattagokat, a mérnököket, a csapatvezetést. Kimi mindennél jobban szereti a szabadságot, itt pedig minden más csapatnál többet élvez belőle, és még versenyképes autót is kap mellé.”
“A Red Bull viszont teljesen Sebastian Vettel köré épül, Kiminek be kellene sorolnia a három bajnoki címet nyerő srác mögé. Másrészt nálunk alig kell PR-szerepet vállalnia, szemben a Red Bull 20 vagy 30 napjával. Ezért is érzi itt jól magát. Kimi szeretné legyőzni Vettelt, de nem minden áron. Én annyit tehetek, hogy hangsúlyozom neki a Lotus mellett szóló érveket.”