A Pirelli már a Kanadai Nagydíjon, majd a Brit Nagydíjon be akarta vetni a futófelület-leválásokat kiküszöbölni szánt új szerkezetű abroncsait, de a tervezett változtatásokat folyamatosan megvétózta a Ferrari, a Lotus és a Force India.
A vasárnap Silverstone-ban látott defektparádé után a Red Bull főtervezője, Adrian Newey a fenti riválisokra mutogatott, azonban a Brit Nagydíjon tapasztaltak után immár ez a három csapat sem kívánja akadályozni az újabb módosításokat.
A Lotus-főnök Eric Boullier az Autosportnak azt mondta, nem gondolnak már vétóra: “A Pirellivel együttműködve megoldást kell keresnünk. Lehet, hogy acélról kevlárra cserélik majd az abroncs övét, mi is támogatnánk ezt, ha szükséges. A biztonság az elsődleges.”
“Szerintem nagyon fontos, hogy kielégítő megoldást találjunk, ugyanis a biztonság mindannyiunk számára kiemelt fontosságú” – értett egyet a Ferrari főnöke, Stefano Domenicali. 
“Most már teljesen más a helyzet, mint korábban, hiszen ezelőtt a biztonság nem volt aggályos. Most viszont már biztonsági kérdéssé vált a dolog, szóval mi sem fogjuk kockáztatni senki testi épségét egy műszaki kérdés miatt” – szögezte le a Force India helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley. 
A Force India tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya a fentiekkel együtt továbbra sem örül a módosítás lehetőségének.
“Nekünk nincsenek problémáink, szóval miért vegyük magunkra másokéit? Természetesen mi sem vagyunk felelőtlenek, nem fogunk öncélúan tiltakozni, ha biztonsági célú változtatásra van szükség a Forma-1-ben.”
“Azon kívül, hogy a követő pilóta egy kicsit megijed, amikor előtte felrobban egy abroncs, nincs komoly biztonsági kockázat. Nem voltak óriási kipördülések, falnak ütközések. Persze a Pirellinek tennie kell a dolgát, a csapatokkal együttműködve megfelelő megoldást kell találnunk” – magyarázta az indiai milliárdos.