Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone azt állítja, hogy a Pirelli engedélyt kap két teljes értékű gumiteszt szervezésére.
“A Pirelli sokszor panaszkodott már a gumiproblémák miatt. Jelezték, hogy szeretnék kijavítani az abroncsokat, de a nyomorult, idióta korlátozások miatt nincs lehetőségük tesztelni. De beszéltem Jean Todttal (FIA-elnök) a hétvégén, azt mondta, akkor hadd teszteljenek!” – idézte a Press Association Sport Ecclestone-t
  
“Szóval engedélyezte a Pirellinek, hogy két háromnapos tesztet tartsanak akármikor, amikor kedvük tartja, hogy a jövő évre és az idei évre is dolgozhassanak, szóval pontosan ez fog történni.”
A kérdésre, hogy ezek szerint aktuális, 2013-as autóval tesztelhet-e a gyártó, így felelt: “azt használnak, amit csak akarnak. Semmi korlátozás. Az égvilágon semmi, azt csinálnak, amit akarnak.”
A silverstone-i defektsorozat természetesen Ecclestone-nak sem tetszett:
“Nyilván senki sem szerette volna ezt. Nagy balesetek is történhettek volna, de egyelőre óvatosnak kell lennünk, meg kell tudni, pontosan mi is történt. Egy biztos: a Pirelli sem akar ilyen hibákat, ők is sima versenyeket szeretnének. Szóval mindent kivizsgálnak majd, azt is, hogy esetleg a kerékvetők okozták-e a hibákat. Egy-két pilóta is ezt gyanította.”
Az utóbbi felvetést a pályát birtokló Brit Autóversenyzői Klub (BRDC) elnöke, Derek Warwick kategorikusan cáfolta: “abszolút hülyeség. 2009 óta vannak ezek a kerékvetők, azóta több ezer autó ment át rajtuk, és soha nem volt semmi gond. Az FIA is ellenőrizte őket, és mindenben megfelelnek az előírásoknak.”