Miután Mark Webber csütörtökön bejelentette, hogy 2013 végén elhagyja a Forma1-et, Kimi Räikkönen tűnik a legesélyesebbnek arra, hogy 2014-től Sebastian Vettel csapattársa legyen a Red Bullnál.
A 2007-es bajnok tavaly és idén jelentős sikereket ért el a Lotusszal, de szerződése még nincs 2014-re. Ő maga sem tudja, mi is legyen.
“Továbbra sem tudom megmondani, mi lesz jövőre, nem változott a helyzet az elmúlt hétvégén. Nyilván egyre komolyabb az esélylatolgatás, de a döntésemet nem igazán befolyásolja az üresedés sem” – mondta a finn Silverstone-ban. 
“Még nincs szerződésem, de ez normális az F1-ben. Amíg nincs dokumentum, addig nincs mit mondanom, de amint lesz valami, rögtön bejelentem – nekem is könnyebb úgy, mert akkor nem nyaggatnak tovább ugyanazokkal a kérdésekkel.”
Räikkönen hangsúlyozta, hogy nehéz döntés előtt áll. A Red Bull vonzó lehetőség, de a Lotus ideális csapatnak tűnik számára.
“Akárhogy döntsek is, nem lesz könnyű. Sosem az. Nem most először akad több lehetőségem, egyszerűen ki kell választani a pillanatnyilag legjobbnak tűnőt. Előre nehéz megtippelni, hogy jó-e a döntés vagy sem, de utána aztán viselni kell a következményeit.”
“Nekem egyáltalán nem gond, hogy ki mellett versenyzek. Sosem én döntöttem a csapattársról, szóval engem nem is izgat ez. De ha úgy alakul, akkor (Vettel csapattársaként) nyilván könnyebb lenne, mint néhány más esetben.”
 
“De a Lotus tökéletesen alakult, nélkülük nem tértem volna vissza az F1-be. Persze ők sem jártak rosszul velem, szóval nincs ok panaszra. Nyilván van még min javítani, de eddig nagyszerűen éreztem magam a csapatnál, szóval emiatt is nehéz lesz a döntés.”
Räikkönen a fentiekkel együtt azért a kiszállás lehetőségét is meglebegtette: “Amíg nincs szerződésem, az is benne van, hogy jövőre nem versenyzek az F1-ben. Messze van még a jövő év eleje, sok dolog történhet az életben, ami eldöntheti a kérdést, úgy is alakulhat, hogy nem versenyzek tovább. De azt hiszem, valószínűbb, hogy jövőre is itt leszek.”