A veterán brazil F1-es szakíró, Livio Oricchio az O Estado de S.Paulóban arról írt, hogy honfitársa, a 20 éves Felipe Nasr 2014-ben bemutatkozhat a csúcskategóriában. 
A 2009-ben a Formula BMW Európa-bajnoki, 2011-ben a Brit Forma-3 bajnoki címét megnyerő Nasr idén második évét tölti a GP2-ben. Pillanatnyilag bajnoki esélyesnek számít, ugyanis bár győzni még nem tudott, az eddigi nyolc futamon négyszer állt dobogóra és egyszer sem végzett hátrébb a 4. helynél. 
Nasr maga is elismeri, hogy jók a kilátásai:
“Nyilván nem vagyok már messze az F1-től, lassan eljön az ideje, hogy erről gondolkodjak, de egyelőre az a fő számomra, hogy jól teljesítsek idén. Ha megnyerem a bajnoki címet, azzal sokkal könnyebb dolgom lesz aztán.”
“Egész életemben azért dolgoztam, hogy eljussak az F1-be, remélhetőleg, jövőre sikerül is majd. A szabályváltozások miatt ideális alkalom lenne a bemutatkozásra” – magyarázta az ifjonc.
Oricchio megjegyezte, hogy Nasrnak a középcsapatoknál lesz érdemes kopogtatnia, de a pilóta leszögezte, hogy egyelőre senkivel nem tárgyal még.
Nasr mellett valószínűleg a pillanatnyi GP2-éllovas monacói Stefano Coletti, valamint a szintén a jobbak közé tartozó svájci Fabio Leimer, az angol James Calado, a sauber-kötődésű Robin Frijns és az új-zélandi Mitch Evans neve is felröppen még az F1-gyel kapcsolatban az év későbbi részében.