Úgy tűnik, sokáig téma lesz még a Barcelona és Valencia közötti éves rotáció, amelyről soha nem született írásos megállapodás. A valenciai régiós kormányzat meglepődött azon, hogy Barcelonában már árulják a jegyeket a 2014-es Spanyol Nagydíjra, jövőre ugyanis – elvileg – Valencia lenne rendező.

Az éves rotációról korábban szóbeli megállapodást a valenciai elnök Alberto Fabra és a katalán kormányzat elnöke, Artur Mas. Azt ugyan a valenciai alelnök, Jose Ciscar is elismerte, hogy szerződést még nem írtak alá a felek, mégis felháborodását fejezte ki amiatt, hogy Barcelonában már árulják a jegyeket.

“A rotációs megállapodás még mindig érvényes és hatályban van” – vélekedett Ciscar. “A szóbeli megállapodást be kell tartani, és a legkisebb kétségünk sincs afelől, hogy a katalán kormányzat teljesíti, amit kell. Tőlük kellene megkérdezni, hogy mégis miért kezdték el a jegyárusítást.”

Ciscar szerint az írásbeli szerződés részben Bernie Ecclestone miatt késik, akivel még megy a huzakodás a versenyrendezési díjról.