A jövő hétvégén – két hétvégés kihagyás után – a Brit Nagydíjjal folytatódik a Forma-1-es világbajnokság. A sportág bölcsőjének számító Silverstone szupergyors pályája sok versenyző kedvence, így van ezzel Sebastian Vettel és Mark Webber is.
“A kiszámíthatatlan angol időjárástól eltekintve a silverstone-i Brit Nagydíj az idény egyik fénypontja és az egyik kedvenc helyszínem. Alig 30 km-re van a Milton Keynes-i központunktól, a pálya pedig igazi kihívás” – mondja a címvédő Vettel, akinek 2009-ben sikerült megnyernie a Brit Nagydíjat.
“Még a bokszutca áthelyezése után is nehéz pálya, csakis Szuzuka hasonlítható Silverstone-hoz, egyetlen más pályán sem sorjáznak így a szupergyors kanyarok. A Copse, a Maggots, Becketts és a Chapel a Forma-1 legjobbjai közé tartozik. Egységet alkotnak, tökéletesen kell elkapni az elsőt, hogy végig meglegyen a ritmus, a Chapel agyamenten gyors. Ha jól vezet az ember a megelőző három kanyarban és az autó jól van beállítva, akkor azt is padlógázon lehet venni, kb. 270-bel, borzongató!” – méltatta a vonalvezetést a német.
Webber 2010-ben és tavaly is nyerni tudott, nem csoda, hogy ő is örömmel tér vissza:
“A csapat nagy része számára ez a hazai futam, nekem pedig a második hazai futamom, hiszen Nagy-Britanniában élek. A szurkolók csak a tifosókhoz mérhetők, hiszen a Forma-1-nek óriási múltja van Nagy-Britanniában. A silverstone-i verseny nagyszerű hétvége, nagy presztízsű futam, nagyon jó érzés ott jól szerepelni. A 2010-s győzelmem igazán különleges, az volt az első brit futamgyőzelmem. Igazi régi vágású pálya, gyors és jó ritmusú. Nagy precizitást követel a versenyzőtől és az autótól is. De igazán neki lehet ereszteni a járgányt, Silverstone-ban tényleg Forma-1-esnek érzi magát a pilóta!”