Mark Webber Red Bull-os szerződése 2013 végén lejár, a pletykák pedig egyre erősebben kötik Kimi Räikkönent a bajnokcsapathoz. A 36 éves pilóta ezzel együtt nem aggódik, szerinte elsősorban rajta múlik, hogy 2014-ben egy nyolcadik szezonra is marad-e a Milton Keynes-i alakulatnál.
“A labda egyértelműen az én térfelemen van, ami nem rossz. Persze továbbra is jól kell versenyeznem, különben a másik térfélre kerül az a labda, és más, a Red Bull számára vonzóbb pilóta ülhet az ülésbe” – nyilatkozta az ausztrál Sky Sports Radiónak.
A veterán hozzátette, hogy ahogy korábban, most is közvetlenül a tulajdonossal, Dietrich Mateschitzcel tárgyal majd, de a döntést nem sieti el.
“Nagyon jó a viszonyom Dietrichhel. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk, tájékoztatom, hogy mit gondolok, milyen a formám, megvan-e a motivációm a folytatáshoz. Komolyan veszem a dolgot, nagyon-nagyon motivált vagyok, jól tudom, hogy milyen szinten kell teljesítenem. És imádom is a Forma-1-et.” 
“Komoly döntések várnak rám, de azt hiszem, nem a közeljövőben hozom meg őket. Még szükségem van egy kis időre, és azt hiszem belefér, hogy húzzuk még egy darabig.”