A svájci Speed Week a hét elején vetette fel, hogy a New Jersey és Oroszország belépésével elvileg 21 futamosra bővülő 2014-es idény akár 19 fordulósra is “zsugorodhat”.
A kezdetek óta küszködő, így kézenfekvő Koreai Nagydíj mellett a Speed Week Indiát jelölte a másik lehetséges kipottyanónak, ugyanis szerintük a szervező Jaypee Sports (JPSI) “a csőd szélén” áll, és bár az idei futam költségvetése biztos, a 2014-es nagydíj fedezete nincs meg. A verseny az első évében, 2011-ben még 90 ezer nézőt vonzott a pályára, de tavalyra az érdeklődők egyharmada “eltűnt”.
A Jaypee szerdán reagált, a szóvivő, Askari Zaidi határozottan cáfolta a hírt.
“Néhány külföldi hírszolgáltató azt terjeszti, hogy a JPSI nem tudja megrendezni a 2014-es Indiai Nagydíjat. Ez rosszindulatú és teljességgel alaptalan híresztelés. A Formula One Managementtel 2015-ig tartó szerződésünk van Forma-1-es versenyek rendezésére a Buddh pályán, és ehhez tartjuk is magunkat. Sőt, a Forma-1 és a Superbike Világbajnokság mellett JPSI igyekszik további nemzetközi szintű autó- és motorversenyt is a pályára hozni. Elkötelezettek vagyunk a motorsport indiai népszerűsítése iránt, és ebben együttműködünk mind a hazai kormányzattal, valamint a hazai és nemzetközi motorsport-szervezetekkel.”