Elkapta a ritmust a Williamsnél Valtteri Bottas, legalábbis erre utal, hogy a Kanadai Nagydíjon az előkelő harmadik rajtkockát szerezte meg. A gyenge autó miatt ezt sem tudta ugyan pontra váltani, de az időmérőn így is alaposan elkalapálta csapattársát, a tavaly egyszer pole-os és futamgyőztes Pastor Maldonadót. Aki mellesleg nem aggódik Bottas szárnyalása miatt.

“A körülmények kedveztek Valtterinek Kanadában” – mondta Maldonado. “Ez nem jelenti azt, hogy ő gyorsabb, én meg lassabb. Az autónk elég problémás, de nem hiszem, hogy bizonyítanom kellene bárkinek, bármit. “

Maldonado kifogásolja, hogy Bottas tapasztalatlansága miatt a mérnökök próbálnak túlságosan rá támaszkodni. “Mindennek én vagyok az alapja. Valójában a technikai tesztelésért teljes mértékben én vagyok felelős, mert tapasztaltabb vagyok ezen a téren, és a csapattal is hosszú ideje dolgozom együtt.”

Maldonado nem foglalkozik azzal, hogy Räikkönen-utódként emlegetik a Lotusnál. “Még nincs itt az ideje arról beszélni, hogy hol leszek 2014-ben. Őszintén remélem, hogy még maradok néhány évet a Williamsnél, ez a csapat adta meg nekem az esélyt az F1-es szereplésre, és itt nyertem először. Hiszem, hogy bennünk van még néhány győzelem.”