Bár a versenyeredmények tekintetében egyáltalán nem olyan borzasztó a helyzet, a korábbi időmérős ász Lewis Hamilton a kvalifikáció terén lépéshátrányban van a Mercedesnél. Míg Nico Rosberg három pole-t is gyűjtött idén, a McLarentől átigazolt Hamiltonnak csak egy jött össze, saját elismerése szerint is bizonytalan még az autóban, főleg a fékezés terén bátortalan.
A múlt hétvégén Berlinben triatlonozó Jenson Buttont az Auto Motor und Sport kérdezte volt csapattársa formájáról.
“Legyünk fairek, Lewis jelentősen több pontot gyűjtött eddig, mint Nico! Lewis Hihetetlneül gyors, de rá is igaz, ami mindannyiunkra: ha az autó egyensúlya nem fekszik neki, nem olyan, mint amihez éveken keresztül hozzászokott, akkor nehéz a dolga. És persze Nico is gyors. De Lewis tempója nem tűnt el, megvan az, vissza fog lendülni és mindenkit megdöbbent majd!” – méltatta a 2009-es bajnok a honfitársát.
A csütörtöki tárgyalás előtt Buttont arról is megkérdezték, hogy szerinte profitált-e a Mercedes a titkos pirellis gumitesztből.
“Mindkét versenyző azt mondja, hogy nem. Hinnem kell nekik, hiszen amúgy hazugok lennének. Szóval én hiszek nekik” – lavírozott ügyesen az idén és jövőre még Mercedes motorokat használó Mclaren pilótája.