Míg az idény első versenyein Daniel Ricciardo volt lépéselőnyben a Toro Rosso házon belüli csatájában, a Monacói és Kanadai Nagydíjon mutatott teljesítménye alapján Jean-Eric Vergne került előtérbe. 
A két ifjonc természetesen azért küzd, hogy ha eljön az idő, egyikük Mark Webber helyére léphessen a bajnokcsapat Red Bullnál.
“Mint bármelyik pilótát, engem is nagyon motivál a csapattárs elleni küzdelem, szóval frusztrál a gyenge kanadai futam, ahol JEV-nek viszont nagyon jól ment” – ismerte el Ricciardo, aki csak 15. lett, míg Vergne-t a hatodikként intették le.
“Igazán frusztráló, mert a legutóbbi két futam talán a két fő kedvencem volt, és mindkettő rosszul alakult. Általában sokáig kint maradok a pályán, igyekszem mindent feldolgozni, hogy a maximumot hozhassam, ezért nagyon elkeserítő, ha aztán nem jönnek össze a dolgok.”
Ricciardo és Vergne párharca persze lehet, hogy meddő küzdelem, ugyanis a Red Bull Kimi Räikkönenre is szemet vetett, emellett az sem garantált, hogy Webber 2013 végén tényleg távozik.
“Vergne-nek nagyon jó hétvégéje volt Kanadában, jól ment az időmérőn és a versenyen is. Azt hiszem, mindketten nagyon ügyes versenyzők, és egymást is erősítik. Szinte hétvégéről hétvégére váltakozik, melyikük a jobb, jó látni, ahogy kibontakozik a tehetségük. Azonban arról még korai lenne beszélni, hogy előléphetnek-e a Red Bullhoz, mindenesetre gyűjtjük az adatokat, odafigyelünk rájuk” – mondta pár napja a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, aki a Webberrel való tárgyalások megkezdését is bejelentette.
“A miénk az F1 történetének egyik legeredményesebb párosa, nekünk jó így a csapat, szóval hamarosan leülünk majd beszélni Markkal.”