Mindkét Toro Rosso-pilóta bejutott a Q3-ba a kanadai időmérőn, bár Daniel Ricciardót a bokszutcában való szabálytalan felsorakozás miatt utóbb kéthelyes rajtbüntetéssel sújtották. Az ausztrál a 10. helyett így csak a 12. helyről indulhat.

“Nem volt egyszerű ez az edzés, volt egy pillanat, amikor azt hittem, hogy a Q1-ből sem jutok tovább” – mondta Jean-Eric Vergne, aki a hetedik rajtkockából indulhat. “Szerencsére sikerült javítanunk néhány dolgot az autón, és ezek segítettek. El kell ismerni, hogy az autó ma nem volt kivételesen jó, de sikerült a legtöbbet kihoznunk belőle. Ugyan ez életem legjobb időmérős eredménye, még nem ugrálok örömömben, mert a pontokat vasárnap osztják.”

Ricciardo szerint is nehezek voltak a körülmények az időmérőn. “Volt itt minden, szerencsénk van, hogy eljutottunk a Q3-ig” – mondta az ausztrál. “Az intermediate abroncsokon soha nem volt az igazi az autó, szóval ez a Q3-as szereplés nem csak rajtunk múlt. Ha vasárnap száraz lesz a pálya, akár előrébb is léphetünk, szóval nagyon örülnék, ha az esőfelhők távol maradnának a pályától.”