Nem egészen a Lotus elképzelései szerint alakult a kanadai időmérő. Romain Grosjean egy taktikai hiba miatt már a Q1-ben kiesett, de Kimi Räikkönen sem jutott előrébb a kilencedik helynél. Ismét kiderült, hogy a Lotus hűvös, esős időben nem tudja felmelegíteni a gumikat, ezért borítékolható volt a gyengébb szereplés.

“Az ilyen időjárás még sosem kedvezett nekünk, mert nem tudjuk úgy kezelni a gumikat, ahogyan kellene” – mondta a finn. “Ez kicsit megnehezítette ma a dolgunkat, de ez van.” Vasárnapra száraz időt jósolnak, és ennek kifejezetten örül Räikkönen.

“Szárazon minden egyszerűbb lesz. A tegnapi jó időben sem volt rossz az autó, ma délelőtt csak néhány kört mentünk, de azok még a péntekieknél is jobbak voltak. Nehéz lenne megmondani, egyébként mire lettünk volna képesek, de ennél rosszabbak biztosan nem lehettünk volna. Van néhány problémánk, amelyeket meg kell oldanunk. Ez a mostani nem a legerősebb hétvégénk, de biztos vagyok benne, hogy a versenytempónk jó lesz.”

Romain Grosjean elbambult, akkor ült a bokszban, amikor a legjobbak voltak a körülmények, ezért esett ki a Q1-ben. “A radaron nem láttunk újabb esőt, ezért nem mentünk ki a pályára” – magyarázta a francia, aki eleve tízhelyes büntetést hozott magával Monacóból. “Az egyetlen körömben, amikor viszonylag szárazon mentem, elszállt előttem egy Caterham, és elvettem a gázt. Sárga zászlók voltak, ezt kellett csinálnom. Egyszerűen pechem volt.”

Grosjean azért eleresztett ezzel kapcsolatban egy aranyköpést is. “Ha látok egy fekete macskát az úton, kinyírom!”