Jenson Button a második legjobb időt futotta a Kanadai Nagydíj első, esős szabadedzésén, a másodikat a kilencedik helyen zárta. Az angol alapvetően elégedett a McLarennel, bár a második edzésen tapasztalt váltóhiba miatt aggódik kicsit.

“Azt hiszem, egy kicsit közelebb vagyunk az elejéhez, mint eddig” – mondta Button. “Az idők nagyon közel vannak egymáshoz, de azok vannak elöl, akik általában. Jó lett volna, ha minden megbízhatóan működik, de tele tankkal csak három kört tudtam menni, aztán jött a váltóhiba. Kár érte, mert a hosszú etapokról így nincs igazán információnk.”

“Tavaly hasonló problémám volt itt pénteken, aztán a versenyem sem volt az igazi. Elszemcsésedtek a hátsó abroncsaim. A péntek pozitívuma, hogy mindkét autó eltérő beállításokkal ment, így azért sok értékes adatot is gyűjtöttünk. Remélem, hogy az időjárás szombatra is ilyen szeszélyes marad, szerintem mi ebből tudnánk kihozni a legtöbbet.”

Sergio Perez szerint a McLaren még mindig messze van az élmezőnytől. “De itt tényleg bármi megtörténhet, főleg, ha végig ilyen marad az idő” – nyilatkozta a mexikói. “Csak az időjáráson múlik, hogy milyen lesz a vasárnapi verseny, ha szombaton is esik, akár nagy meglepetés születhet.”