Vitalij Petrovnak nem sikerült jól fizető szponzort találnia, így 2013-ra F1-es állás nélkül maradt. Az első orosz pilóta még bízik a visszatérésben, több csapattal is tárgyal, de továbbra is nehezen talál magának vastag pénztárcás támogatót.

Petrov nincs könnyű helyzetben, mert saját maga intézi ügyeit, korábbi menedzsere, Okszana Koszacsenko a Caterhamnél maradt kereskedelmi igazgatóként. “A tárgyalások folynak” – mondta Petrov Moszkvában, egy júliusban esedékes utcai F1-es fesztivál sajtótájékoztatóján. “Keményen dolgozom, de egyelőre nem nevezhetem meg azokat a csapatokat, amelyekkel tárgyalok.”

“Nem akarok semmi olyasmit mondani, hogy bármelyik pillanatban lehet bejelentés. Amint minden tiszta lesz, sajtótájékoztatót tartok és mindenről beszámolok. Az F1 az első számú prioritás számomra, már sorozatokból is vannak ajánlataim, de ezekkel egyelőre nem akarok foglalkozni. A Forma-1 az életem.”

Petrovot az orosz cégek egyáltalán nem akarják segíteni, külföldi vállalatoktól van néhány ajánlata. “Több céggel is tárgyalok, de ezek mind külföldiek. Hazai vállalat eddig nem ajánlott segítséget vagy támogatást, ami nagy kár, mert a visszatérés orosz partnerekkel lenne az igazi.”

Petrovnak valóban rengeteg pénzt, három évre 42 millió dollárt kellene előteremtenie, hogy komolyan számoljanak vele, ez pedig nem könnyű feladat. Petrov mellett a moszkvai fesztiválon ott lesz Jenson Button, Kimi Räikkönen, Kobajasi Kamui és Max Chilton is.