Monacóban dupla pontszerzést ünnepelhetett a Force India, a csapat korábban világossá tette, hogy ilyen eredményekre van szüksége, ha a McLaren előtt akar maradni az összetett versenyben. “Monaco még frissen él az emlékeinkben, de már Kanadára figyelünk” – nyilatkozta Vijay Mallya csapatfőnök. “Nagy elégedettséggel tölt el minket, hogy a szezon harmada után az ötödik helyen állunk összetettben.”

“A monacói verseny megmutatta pilótáink klasszisát, valószínűleg a csapat néhány kritikusát is sikerült elhallgattatnunk. Adrian manővereire két korábbi bajnok ellen még sokáig emlékezni fogunk, ahogy Paul teljesítményére is, aki a 17. helyről lépett előre kilencediknek. Nagyon érik az első dobogós helyezésünk 2009 óta, fontos lépés lenne ez az egész csapat számára. Montreal nagyszerű helyszín lenne erre: az autónk versenytempója van olyan jó, mint az éllovasoké, szóval bármi megtörténhet.”

“A Kanadai Nagydíj a Force India századik versenye lesz. 2008-ban még csak a pontszerzésről álmodtunk, azóta elég messzire jutottunk. Ez ad erőt nekünk a következő száz versenyhez.”

Paul di Resta szerint szokásos jó szereplését hozhatja a Force India Montrealban. “Ez a pálya hagyományosan kedvez nekünk, szóval bátran remélhetjük, hogy a mezőny elején küzdünk majd” – mondta a skót. “A vonalvezetés szokatlan, de itt mindig jók a versenyek, előzési lehetőségből is van bőven.”

Adrian Sutil egyik kedvenc versenye a kanadai. “És még a várost is kedvelem” – fogalmazott a német. “Érdekes és szokatlan pálya, ahol a verseny igen hosszúra nyúlhat, sokféle stratégiai opcióval. Kedvelem a pályát, de valamiért soha nem értem el jó eredményt. Remélhetőleg most sikerül változtatni ezen.”