A Lotus technikai igazgatója, James Allison szűk egy hónapja, meglepetésszerűen jelentette be, hogy elhagyja a csapatot. 
A paddockban nagyra tartott szakember jövőjéről azonnal megindultak a találgatások, képbe került a neki már korábban is udvarló McLaren, a technikai igazgatókat gyűjtögető Mercedes és korábbi alakulata, a Ferrari is, de szépen sorra minden fél cáfolta, hogy ők csábították volna el Allisont.
A kép tehát továbbra sem tiszta, de a német Auto Motor und Sport most arról ír, hogy a mérnök végül a Red Bullnál köthet ki, méghozzá a sztártervező, Adrian Newey helyén.
“Egyre erősödnek a pletykák, miszerint a Red Bullhoz mehet. A paddockban egyesek arról spekulálnak, hogy Adrian Newey 2014 végén kiszáll – a tervezőzseni gyakran panaszkodik, az egyre szigorodó szabályokra és attól tart, hogy az új turbókorszakban csak a motorok körül forog majd a Forma-1” – írja a szaklap.
A Red Bull csütörtök délutánra cáfolta a pletykát.
Akár igaz, akár nem, Allison Red Bull-os igazolása egyébként jól passzolna a jelenleg még a Lotusnál versenyző Kimi Räikkönen esetleges elcsábításához.