Korábban téma volt már a nemzetközi sajtóban, hogy a Mercedes anyacége, a Daimler kényes a botrányokra, és semmilyen korrupciógyanús ügyhöz nem hajlandó a nevét adni. Hónapokkal ezelőtt is a levegőben lógott, hogy Bernie Ecclestone korrupciós botrányával a németeket is elüldözi a F1-ből, ez a veszély ráadásul talán valósabb, mint bárki gondolta volna.

A dpa német hírügynökség szerint az új Concorde Agreementről szóló egyeztetések során a Daimler egy záradékot fogalmaztatott bele a feltételekbe, amely lehetővé teszi számára a kiszállást, ha korrupciógyanú merül fel.

Márpedig Ecclestone-t vesztegetéssel vádolja meg a müncheni ügyészség a korábbi bankár Gerhard Gribkowskynak küldött 44 millió dolláros kifizetés kapcsán. Christine Hohmann-Dennhardt, a Daimler jogi ügyekért felelős igazgatótanácsi tagja megerősítette a záradék létezését. “Amennyiben szükséges, kihasználjuk a szerződés által biztosított lehetőségeket” – jelezte ugyanakkor finoman, hogy a kilépésre valószínűleg nem kell számítani.

Nem is lenne logikus, hiszen jövőre jönnek az új V6-os turbómotorok, amelyek kifejlesztésére a Mercedes egy rakást pénzt költött.