A Ferrari versenyképes autóval, de igen felemás eredményekkel kezdte a 2013-as szezont. A melbourne-i második helyre vergődés következett Malajziában, Kínában győzött Fernando Alonso, de Bahreinben estek-keltek, Barcelonában újra diadalt aratott a spanyol, mellé pedig Felipe Massa is felállt a dobogóra, azonban Monacóban megint rosszul alakultak a dolgok, Massa kiesett, Alonso pedig csak a 7. helyen ért be.
A bajnokságban a címvédő Sebastian Vettel lassan előnyt épít ki, ugyanis a Red Bull-pilóta még a rosszabb hétvégéken is erős pontokat hoz – Fernando Alonso már több mint egy győzelemnyi, 29 pontos hátrányban van.
A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali hétfőn elismerte, hogy ez így nem mehet tovább, a bajnoki küzdelemhez egyenletesebb teljesítmény kell:
“Idén igazi érzelmi hullámvasút a bajnokság. Egy jó hétvége után mindig egy rossz jön. Így volt ez az első négy, Európán kívüli versenyen, és ugyanígy folytatódik most is, hogy visszatértünk az öreg kontinensre” – mondta a csapat hivatalos oldalának nyilatkozva.
“Nem szálltunk el magunktól, amikor győztünk, de nem is ostorozzuk magunkat, amikor nem alakulnak jól a dolgok. Azonban mostantól tényleg nagyon fontos lenne, hogy egyenletesen tudjunk  teljesíteni. A bajnokság állása nagyon szoros, a riválisok pedig egyre többen vannak. Ebben a helyzetben minden egyes pont számít, minden századmásodperc fontos. És természetesen minden megbízhatósági problémának is nagy kihatása lehet a bajnokságra.”
“Sok munka vár ránk az elkövetkező napokban, hogy a lehető legfelkészültebben érkezzünk Montrealba. Nekigyürkőzünk a feladatnak.”
A csapatfőnök Massa vasárnap délutáni balesetéről is beszélt, megerősítette, hogy a brazil műszaki hiba miatt bukott nagyot: “A vizsgálatunk eredményei alátámasztották a mérnökeink első benyomásait, miszerint a balesetet a bal első felfüggesztés egy elemének törése okozta. Az elemzés lezárása után immár indulhat az autók felkészítése a Kanadai Nagydíjra.”