Hosszú hónapok óta nyílt titok, hogy a Red Bull kisebbik csapata, a Toro Rosso 2014-től a Ferrari helyett a Renault partnere lesz, de mostantól immár hivatalos is – vasárnap délelőtt Monacóban megtörtént a bejelentés. 
“Bár logikus volt, hogy a Red Bull Racinggel fennálló kapcsolatunk miatt a Toro Rosso ellátásáról is tárgyaljunk, azért nem volt automatikus a dolog. A szerződéskötés előtt alaposan megfontoltuk, hogy mi lenne a legelőnyösebb a felek számára. A Toro Rosso egy jól működő, komoly csapat, jó szakemberekkel és infrastruktúrával, rendszeres pontszerzési esélyekkel” – magyarázta a Renault Sport F1 elnöke, Jean-Michel Jalinier.
“A Renault azért szerepel a Forma-1-ben, hogy demonstrálja a termékei kiválóságát, ehhez pedig jól teljesítő csapatok kellenek, ezért is szerződtünk szívesen a Toro Rossóval. A partnerség a pályán kívül is erősíti a Red Bull márkával folytatott együttműködésünket. Hosszú távú, több szintű kapcsolatra számítunk a Toro Rossóval” -tette hozzá.
Ugyanakkor azt is bejelentették, hogy a nagycsapat, a Red Bull is folytatja az együttműködést a Renault-val – ebben elvileg nincs meglepetés, a szerződésről rég tudni lehetett, de talán azt jelenti a megerősítés, hogy a napokban felröppent pletykákkal ellentétben nem fogják átcímkézni Infinitire az RBR által használt erőforrásokat.
Szintén motoros hír, hogy gyakorlatilag biztossá vált, hogy a Williams 2013 végén búcsút int a Renault-nak és Mercedesre vált. 
A Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff szombat délután megerősítette, hogy tárgyalnak a grove-i csapattal, míg a Mercedes AMG címzetes elnöke, Niki Lauda megint többet beszélt a kelleténél, ő már egyenesen azt állította, hogy kész is a 2014-16-os időszakra szóló szerződés.
Hivatalos bejelentés ezt illetően sem a Renault, sem a Mercedes, sem a Williams részéről nem történt.