Jenson Button le sem tagadhatta volna a monacói időmérő után, hogy mennyire csalódott, az angolnak az arcára volt írva, mit gondol a kilencedik helyről. Pedig ennél sokkal jobb eredményt is elérhetett volna, de a McLaren a legrosszabbkor mondta be az unalmast. “Jó munkát végeztünk ma, mindig jó időben, jó gumival voltunk kint a pályán” – mondta Button.

“A Q1-ben és a Q2-ben is gyors voltam, ott voltam az első ötben. A Q3-ban is jó volt az első gyors köröm, de miután új gumikra váltottam, valami történt az autóval. Hirtelen elment az erő, még nem tudom, hogy a motorral vagy az üzemanyag-ellátó rendszerrel volt-e gond. Nagy csalódás ez, mert az első körömmel is ott voltam az első öt között.”

“Holnap egy pokolian hosszú,nehéz délután vár ránk. Pedig azt gondoltam, hogy a szezon eddigi legjobb kvalifikációját zárjuk itt Monacóban, aztán mégsem ez történt. Jelenleg semmi nem könnyű itt nálunk.”

Sergio Perez eddigi legjobb időmérős eredményét érte el a McLarennél, de a hetedik hellyel ő sem volt teljesen elégedett. “Mindig jó érzés, amikor ki lehet hozni az autóból a maximumot” – fogalmazott Perez. “Jó teljesítményt nyújtottam, és a kör is fantasztikus volt. Az viszont csalódás, hogy csak hetedik lettem, ennél sokkal jobbnak éreztem a kört.”

“Tisztában vagyunk a helyzetünkkel, remélhetőleg holnap sikerül értékes pontokat szereznünk. Ha holnap esik és kaotikussá válnak a körülmények, bármi megtörténhet.”