Räikkönen: Pole vagy katasztrófa? 2
A Lotusnak felemás napja volt csütörtökön Monacóban: a délelőtti edzésen Kimi Räikkönen küszködött egy kicsit, míg délután alig fél óra után elveszítették az egyik autót, amikor Romain Grosjean elrontotta az első kanyart.
Ezzel együtt a 6-7. idővel zárt a két pilóta, viszonylag bizakodóan beszéltek a nap végén. Újságírói kérdésre Räikkönen a szupergyors Mercedes beérését sem zárt ki.
“Szerintem lehetésges, ha sikerül mindent összeraknunk. Meglátjuk, miért is ne? Feltételezzük, hogy nagyon gyorsak lesznek – ma azok is voltak, de változhatnak a dolgok. Inkább nem akarok találgatni. Majd meglátjuk, milyen lesz a (szombat) délelőtt. Ha olyan, mint a mai, akkor az katasztrófa, de elég sokat javultunk, folyamatosan javulunk. De a győzni valószínűleg csakis az első két sorból lehet majd.”
“Az első edzés azzal ment el, hogy beállítottuk a kormányt, mert az elején nem volt valami jó. Változtattunk pár dolgon, utána sokat javult. A pole-hoz még javítani kell az autón és nekem is jobban kell vezetnem, majd meglátjuk!”
Grosjean számára a fontosabbik, délutáni edzés a kívánatosnál jóval korábban ért véget, hiszen 10 kör után a falnak vágta a Lotust, de a baleset ellenére sem kenődött el.
“Nem nagy dolog. Kár érte, mert időt veszítettem vele, de az önbizalmam nem sérült. Már kanyarodtam, amikor blokkolt a kerék, szóval nem igazán tehettem semmit. Az autóval nem volt gond, az érkezési sebességet és a fékezést szúrtam el. Bocsánatot kérek a csapattól, jövök majd nekik egy runddal a pluszmunkáért! Szorosnak tűnik a mezőny, Fernando és a két Mercedes is gyors, de mi sem tűnünk rossznak, szóval alig várom, hogy kezdjük a csatát!”