Múlt héten a Honda bejelentette, hogy 2015-ben visszatér a Forma-1-be, az új turbókorszakban régi partnerének, a McLarennek szállít majd motorokat. A McLaren-Honda együttműködés összesen nyolc világbajnoki címet hozott a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején, de a korábbi nagy sikerek ellenére nem biztos, hogy Jenson Button megvárja a japánokat.

Jonathan Neale, a McLaren ügyvezetője korábban azt mondta, hogy Button addig marad a csapatnál, ameddig csak akar, de nem biztos, hogy az angolnak lesz türelme kivárni, amíg újra versenyképes lesz a gárda. “Jelenleg nem akarom túlságosan előre tervezni a jövőmet” – mondta Button. “A mának kell élni, jelenleg egyáltalán nem célom belemenni hosszú távú együttműködésekbe.”

“Tizenhárom éve versenyzek az F1-ben, szabadságot akarok. Azt az érzést, hogy ha nem érzem jól magam, akkor azonnal befejezhessem. Még nem érzem ezt, szerintem sokáig nem is fogom, de a szabadság akkor is fontos a jövőm szempontjából.”

Button örül a Honda visszatérésének, szerinte nemcsak a csapatnak, az egész F1-nek jó egy új gyártó megjelenése. “Ez fantasztikusan jó dolog, egy új gyártónak mindig örülni kell. Négy nagyon erős motorgyártónk van, és az új V6-os formulának köszönhetően talán jönnek még mások is.”