Míg két hete, a Spanyol Nagydíj idején arról írtunk, hogy Fernando Alonso keveredett összetűzésbe egy fotóssal Barcelonában, ezúttal a mercedeses Lewis Hamiltonról érkeztek hasonló hírek.
A svájci Blick veterán szakújságírója, Roger Benoit arról tudósít, hogy az angol pilóta szerdán a monacói öbölben jet-skizett, de viccből, vagy mert nem szívlelte, hogy egy hajóról operatőrök és fotósok csoportja fényképezi őt, egy éles kanyarral mindannyiukat beterítette a tengervízzel.
“Drága mulatság volt! A Mercedes kénytelen volt bocsánatot kérni és 150 ezer dollárt (kb. 35 millió Ft) fizetett a károkért” – írta Benoit. 
A Mercedes egy képviselője csütörtökön reagált a hírre, a csapat szerint túlzásról van szó, nem volt komoly incidens, a két pilótájuk a Sky Sportsszal forgatott vizes jeleneteket, akkor történt az elázás.
“A tévés felszerelésnek nincs baja, ezt maga a Sky is megerősítette. Egy fotós nem vigyázott eléggé a gépére, az ő felszerelése elázott, de nem konkrétan Lewis miatt. Mivel szabadúszóról van szó, a csapat udvarias gesztusként hozzájárul majd a javításhoz vagy a cseréhez” – magyarázta a mercedeses. 
Hamiltonra valószínűleg a hétvége további részében is irányul még figyelem, ugyanis Monacóban ott van popsztár barátnője, Nicole Scherzinger, és kutyája, Roscoe is, állítólag még a vasárnapi rajtrácson is megjelennek majd, annak ellenére, hogy a szabályok tiltják az állatok jelenlétét a pályán.