A Williams a 2012-es magára találás után idén újra gödörbe került, a 2011-es negatív szezonkezdési rekordot ismételve öt futam után még pont nélkül áll a csapat.
A tavaly Monacóba friss futamgyőztesként érkező Pastor Maldonado ugyan nem titkolja, hogy az autó gyenge, de bízik benne, hogy a korábbi monacói sikerei alapján most is jól mehet majd.
“Nem tudom, milyen lesz az autó, mert minden pályán másképp érzem, remélem, hogy Monacóban vezethetőbb lesz! De alapvetően mindig magabiztos vagyok az autóban Monacóban, ez  most is sokat számíthat majd” – mondta az Autosportnak.
“Remélem, hogy versenyképesebb lehetek, és a top10-ben végzek majd. Van rá esély. Ez az egyik legegyedibb futam az évben, én pedig mindig is erős voltam ezen a pályán korábban, szóval remélem, hogy közelebb leszek a top10-hez” – utalt arra, hogy négy GP2-es idénye alatt két győzelmet és két második helyet szerzett, és még a pocsék 2011-es Williamsszel is erős pontszerző helyen haladt a Monacói Nagydíjon, mielőtt kiesett volna. 
Igaz, tavaly már az első körön elvérzett a venezuelai: az utolsó szabadedzésen értelmetlenül ütközött Sergio Perezzel, büntették, a mezőny végéből rajtolva pedig felöklelte Pedro de la Rosa HRT-jét.