A McLaren a Spanyol Nagydíjra jelentős fejlesztési csomaggal készült, de a nagy ugrás elmaradt. 
Jenson Button az időmérőn be sem jutott a Q3-ba, igaz, a futamon végül ő (8.) és csapattársa, Sergio Perez (9.) is pontszerző helyen végzett. Barcelona után egy egészen más jellegű helyszín, Monaco következik, ahol a McLaren 15-ször nyert már korábban.
A 16. sikert nem várja Button, de bízik benne, hogy javulni fognak.
“A McLarennél mindenki teljes gőzzel dolgozik a Spanyol Nagydíj óta. Nem ott tartunk, ahol szeretnénk, nem vagyunk elég versenyképesek, de nagyon bízom benne, hogy Monacóban egy kicsit megint előrébb léphetünk majd.”
“Folytatjuk az araszolgatást az MP4-28-assal, egészen addig, amíg nem tudunk az élen küzdeni. Egy McLaren kaliberű csapatnál nem lehet más a cél. Monacóban is mindkét autóval pontot akarunk szerezni, ugyanúgy, mint Barcelonában.”
Button 2004-ben a BAR-ral a 2. lett Monte-Carlóban, 2009-ben nyerni is tudott a Brawnnal, és 2011-ben is a győzelemért küzdött, mielőtt a versenyt megszakították és az újrarajtolás után beállt az élmezőny – akkor a 3.. helyen intették le az angolt.
A riválisokhoz hasonlóan Button is kiemeli, hogy milyen felemelő érzés összerakni egy tökéletes kört az utcai pályán:
“Monacóhoz egyetlen helyszín sem hasonlítható. Az átlagsebesség a legalacsonyabb az egész idényben, mégis nagyon gyorsnak érződik. A pálya keskeny, de vannak gyors szakaszok is. A Ste Devote-tól a Casino térig tartó emelkedőn akad néhány nagyon gyors irányváltás, ugyanígy az uszodánál is, az alagút pedig gyors, sötét és hangos!”
“Egy kvalifikációs kör egészen borzongató érzés a versenyző számára: a határon vesszük a kanyarokat és érintjük a korlátokat a kijáratoknál…  A pole megszerzése – ami nekem is sikerült 2009-ben – végtelenül örömteli, a futamon pedig 78 körön keresztül kell végig hibátlanul menni a győzelemhez. Óriási kihívás!”