Szerdán német források arról írtak, hogy Bernie Ecclestone nem ússza meg a Forma-1 jogainak 2005-ös eladásával kapcsolatos vesztegetési ügyet, a müncheni ügyészek ellene is vádat emelnek. 
Az ügyben már tavaly nyáron elítélték Gerhard Gribkowskyt, aki a történtek idején az F1-résztulajdonos Bayerische Landesbank vezető kockázatelemzőjeként a munkaadóját megtévesztve áron alul adatta el az F1-es részvényeket, amiért színlelt tanácsadói szerződések keretében 44 millió eurót kapott Ecclestone-tól.
Ecclestone Gribkowsky tárgyalásán tanúként tagadta a vesztegetést, azt állította, hogy a német zsarolta őt. Az ügyészek nem nagyon hittek neki, már akkor bűntársként beszéltek róla, most pedig ellene is vádat emelnek.
Az F1 ura a hírre laza hangnemben reagált, egyelőre cseppet sem izgatja a dolog: 
“Az a bökkenő, hogy nekem még nem szóltak a vádemelésről. Gondolom előbb-utóbb azért kénytelenek lesznek. Hogy őszinte legyek, a legkevésbé sem foglalkoztam eddig ezzel az üggyel. Majd foglalkozom vele, ha lesz miért.” 
“Teljesen, 100 százalékosan nyugodt vagyok. Előbb-utóbb valaki majd vesz a fáradságot, aztán majd eldöntik, mi legyen” – utalt arra Ecclestone, hogy a német jog szerint a vádemelés után még nem is garantált a büntetőper, az ügyészség indítványa után a bíróság előbb csak arról dönt, hogy bírósági szakaszba kerül-e az ügy.
Az otthoni, brit jogászai mellett Németországban az igen rangos Thomas Deckers Wehnert Elsner ügyvédi iroda képviseli Ecclestone-t, de a cég sem tud még vádemelésről.
“A váddal kapcsolatos dokumentumok még nem érkeztek meg a müncheni ügyészségtől, így egyelőre nyilatkozni sem tudunk. A védelem ragaszkodik az álláspontjához, miszerint Ecclestone úr nem követett el vesztegetést és hűtlen kezelésben sem játszott semmilyen szerepet.”