Whiting a leendő rajtrácson, szemmel láthatóan elégedetten

Whiting a leendő rajtrácson, szemmel láthatóan elégedetten

Az eredeti tervek szerint az idén mutatkozott volna be az F1-ben új városi helyszínként New Jersey. Szervezési és anyagi okok miatt az első versenyt végül 2014-re tolták át, de könnyen lehet, hogy ebből sem lesz semmi. Tavaly nyáron a projekt elnöke, Tom Cotter távozott, most pedig a pénzügyi igazgató Michael Cummings lépett le.

“Ugyan még nem találtuk meg a szakemberek utódjait, a feladatokat szétosztottuk a menedzsment jelenlegi tagjai között” – áll a szervezőcsapatot vezető Leo Hindery közleményében, amely próbálja árnyalni a képet. “A verseny előkészületei, köztük az engedélyezés és a pályaépítés jól haladnak, minden adott ahhoz, hogy jövőre világszínvonalú versenyt rendezzünk.”

Az F1 üzleti ügyeiben jártas, nem mellesleg Bernie Ecclestone bizalmasának számító Christian Sylt ugyanakkor pesszimista. “Nagyon meg lennék lepve, ha jövőre tényleg verseny lenne New Jerseyben” – mondta Sylt. “Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a szervezőknek van forrásuk a rendezésre, Ecclestone-nal kötött szerződésről sem tudok.”

Ecclestone közben nagyon szeretne tető alá hozni egy második amerikai versenyt, már a Long Beach-i futam feltámasztásáról is tárgyalt. Az ügy fordulatos, mert úgy tudni, hogy a Long Beach-i versenyt alapító Chris Pook éppen átigazolt New Jerseybe, ahol szakértőként segíti Leo Hinderyt.