F1: Megint eshet Barcelonában? 2

Ugyan már a téli teszteken is bőven kijutott az esős-hűvös időből a Forma-1-eseknek Spanyolországban, előfordulhat, hogy a hétvégi Spanyol Nagydíjon sem lesz kegyes az időjárás.
Az előrejelzések péntekre, szombatra és vasárnapra is lehetségesnek tartják a csapadékot, igaz, a valószínűség mindhárom napon csak 30-40 százalék lesz. Annyi bizonyosnak tűnik, hogy nem lesz végig verőfényes idő, a borús vagy enyhén felhős körülmények között a hőmérséklet maximuma 18-21 Celsius fok körül alakulhat majd mindhárom napon. 
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) az első négy futamon látott gyakorlatnak megfelelően ezúttal is két DRS-zónát jelöl ki a hétvégére. 
A 4655 méteres Circuit de Catalunyán a futamon először a 9-es kanyar, a Campsa előtt mérik a követési távolságot, a hátsó szárnyat a 10-es kanyart, a Caixát megelőző egyenesen nyithatják a pilóták, míg a második előzési zóna a rajt-célegyenesre esik, ennek detekciós pontja a ráfordító 16-os kanyar előtt lesz.
A pilótasteward a hétvégén az egykori Surtees-, Shadow-, Williams- és Lola-pilóta, az 1980-as világbajnok Alan Jones lesz.
A Pirelli – némileg ellentmondásosan – az újonnan módosított kemény (narancs) és a közepes (fehér) keverékét szállítja Barcelonába, emellett a szabadedzésekre egy plusz, tartós prototípus garnitúrát is ad minden pilótának.
F1: Megint eshet Barcelonában? 3