Hétvégén elkezdődik végre az európai szezon, amelynek első versenye szokás szerint a Spanyol Nagydíj lesz. A futamra jellemzően  minden csapat komoly fejlesztési csomaggal készül, így tesz a Sauber is: többek között új hátsó szárnyat vet be Barcelonában.

“Várom a Spanyol Nagydíjat, mert ezzel veszi kezdetét az európai szezon” – közölte a nyilvánvalót Nico Hülkenberg. “Barcelona nagyszerű város, tökéletes lenyomata annak, hogy milyen a spanyol életstílus. A téli tesztekről jól ismerjük a pályát, azóta viszont sok minden változott az autón, és az időjárás sem ugyanolyan, mint februárban. A felkészülés során ezt mind figyelembe kell vennünk. A pálya első két szektora gyors, hosszú kanyarokkal van tele, ide jó leszorítóerő és egyensúly kell, a harmadik szektor technikás. Az új aerocsomagunk majd megmutatja, mennyire fekszik az autónak a pálya.”

Esteban Gutierrez 2008-ban versenyzett először Barcelonában. “Ismerem a pályát és a téli teszteken már F1-es autóval is körbemehettem rajta” – mondta a mexikói. “Izgalmas verseny előtt állunk, alig várom, hogy elkezdődjön. A pálya nem könnyű, különösen az utolsó szektor, a gumikra nagyon kell majd figyelnünk. Az időmérős körökön a gumikat kímélve kell átmennünk az első két szektoron, hogy egy tiszta harmadikat futhassunk. Jó tapadású abroncsokkal kell nekivágni ennek a szakasznak, különösen a sikánnak.”

Tom McCullough vezető pályamérnök szerint a Sauber a pénteki szabadedzéseken próbálgatja majd az új aerodinamikai újításokat, köztük a módosított hátsó szárnyat.