A 2013-as idény első négy versenye érvényes Concorde Agreement nélkül ment le, az átmeneti időszakra – a Marussia kivételével – privát szerződéseket kötött Bernie Ecclestone a csapatokkal. Az előző Concorde Agreement tavaly év végén járt le, a 2020-ig érvényes új aláírását jogi nézeteltérések késleltetik.

“Azt tesszük (a Concorde Agreementtel), amit tennünk kell” – mondta Ecclestone. “A pénzről megállapodtunk. Az üzleti résszel sincs probléma. A késlekedést az ügyvédek okozzák: leírnak valamit, aztán valaki azt mondja, ‘szerintem ezt így nem kellene leírni, legyen helyette inkább ez.’ A másik persze nem ért egyet, és ez megy állandóan.”

Ecclestone először az FIA-t okolta a Concorde-dal kapcsolatos késésekért, a szövetséggel azonban rendeződött a viszonya. “Az FIA nagyon együttműködő, velük nincs probléma. Az idén elnökválasztás, és biztos vagyok benne, hogy Jean Todt újra nyerni fog. Nem okozott nekünk problémákat, sokat utazik, azt teszi, amit egy elnöknek tennie kell. Figyel a nemzeti szövetségekre, az F1-be nem nagyon üti bele az orrát, és ez jó.”