F1: Schumacher nekimegy a Zöld Pokolnak 1
F1: Schumacher nekimegy a Zöld Pokolnak 2

F1: Schumacher nekimegy a Zöld Pokolnak

F1: Schumacher nekimegy a Zöld Pokolnak

F1: Schumacher nekimegy a Zöld Pokolnak 5
F1: Schumacher nekimegy a Zöld Pokolnak 6
Fotó megosztása:
Az F1-ből 2012 végén végleg visszavonult Michael Schumacher újra Forma-1-es autóba ül, a hétszeres világbajnok a Mercedes 2011-es modelljével tesz majd egy kört a Nürburgring legendás, 20,8 kilométeres Nordschleife nyomvonalán.
A Forma-1-ben 1951-től Niki Lauda 1976-os balesetéig használták a Nordschleifét, így minden későbbi F1-es pilóta számára különleges élmény, ha Forma-1-es járgánnyal mehet rajta.
Schumacher május 19-én, a tartóssági világbajnokság (WEC) Nürburgringi 24 órás futamának keretében vág neki a Zöld Pokolnak becézett körnek, a menettel a pályafutása során ót támogató szurkolóknak akar köszönetet mondani.     
 
“Nagyon sok kedves emlékem van a Nürburgringről, alig várom, hogy valami emlékezetes élményt adhassak a szurkolóimnak és a közeli szülővárosomban, Kerpenben élő barátaimnak. Persze számomra is fantasztikus élmény lesz egy mai, modern Forma-1-es ezüst nyíllal végigmenni a Nordschleifén, különösen, hogy az ezüst nyilak mítosza is ott indult valaha. Kört futni egy modern ezüst nyíllal a világ legembertpróbálóbb pályáján – micsoda kombináció, ez minden versenyző álma!” – mondta a 44 éves legenda.
Schumacher hat év után az első lesz, aki modern F1-essel köröz a Nordschleifén: 2007 áprilisában Nick Heidfeld ment a pályán egy 2006-os BMW Sauberrel, kemény demógumikon, maximális hasmagassággal, korlátozott csúcssebességgel. 
A BMW hivatalos közlése nem mutatott semmi érdekeset, de számítások szerint a német pilóta rekordot dönthetett a Nordschleifén, 5:57 vagy 5:58-as idejével az első lehetett, aki 6 perc alatt ért körbe.