F1: Mégsem lesz újra Long Beach-i futam? 1
F1: Mégsem lesz újra Long Beach-i futam? 2

F1: Mégsem lesz újra Long Beach-i futam?

F1: Mégsem lesz újra Long Beach-i futam?

F1: Mégsem lesz újra Long Beach-i futam? 5
F1: Mégsem lesz újra Long Beach-i futam? 6
Fotó megosztása:
F1: Mégsem lesz újra Long Beach-i futam? 7

Nemrég felröppent, hogy az IndyCar jelenlegi, 2014-ig tartó szerződésének kifutása után a Forma-1 vehetné át a Long Beach-i utcai futam versenyrendezési jogát, így a száguldó cirkusz visszatérhetne az 1973 és ’84 között már használt legendás helyszínre.
Úgy tűnik azonban, hogy Austin és a jövőre érkező New Jersey után harmadik USA-beli F1-es verseny ötlete csak kacsa, az IndyCar szereplői nem hisznek benne.
Az egykori McLaren-pilóta, ma csapatirányítással és versenyszervezéssel foglalkozó Michael Andretti szerint a Long Beach-i futam birtokosai, Kevin Kalkhoven és Gerald Forsythe nem akarnak szabadulni a helyszíntől. “Miért adnák el a jogokat?”
A Long Beach-i nagydíj elnök-vezérigazgatója, Jim Michaelian szintén cáfolt: 
“Ez a sztori minden évben felbukkan, annak ellenére, hogy a verseny nem eladó, és Kevint nem is kereste meg senki semmilyen ajánlattal. Semmi nem lesz. A spekulációk csak a további pletykákat tüzelik, de semmire nem vezetnek.”
Kalkhoven korábban azt mondta, hogy csak “agyament összeg” estén fontolná meg a Long Beach-i futam szerződésének átadását. “Gerryt (Forsythe) és engem nem érdekel az eladás.”