Tavaly a Sauber négy dobogós helyezést is begyűjtött, a svájci alakulat számára néhány futamon még a győzelem sem lett volna teljesen elképzelhetetlen.
Ezt Nico Hülkenberg akkor még az amúgy szintén viszonylag versenyképes Force Indiából figyelte, de 2013-ra át is igazolt a Sauberhez. Az új idényben azonban fordult a kocka, míg a régi csapata rendszeresen top10-es tempót hoz, és inkább csak a balszerencse miatt nincs még dobogós helyezése és több pontja, a Sauber inkább csak küszködik.
A korábbi csapattárs, Paul di Resta már tavaly azt mondta, hogy Hülkenberg hibát követett el az átszerződéssel, de a német erőt merít abból, hogy bár a pontok nem záporoznak egyelőre, azért Malajziában és Kínában is vezette a futamot néhány kör erejéig.
“Azért jó érzés futamot vezetni, azt mutatja, hogy valamit jól csinálunk. Mindenképp jó jel. Van az autóban potenciál. Top10-es autó, meggyőződésem, hogy rendszeres pontszerzővé fejleszthetjük. A dolgunk az, hogy ezt megvalósítsuk, semmiképp nem járunk még a fejlesztés végén” – mondta az Autosportnak.
Hülkenberg nem titkolja, hogy az esetleges győzelmek lehetősége vonzotta a Sauberhez, de elsősorban, reális célnak a pontszerzést tartja.
“Igen, győzni szeretnék, de nem úgy jöttem ide, hogy akkor ezután minden futamon nyerünk majd, az egyszerűen nem reális. Inkább azt mondanám, hogy idén a fő cél az autó fejlesztése, arra a szintre, ahol minden egyes hétvégén pontot szerzünk vele. Majd meglátjuk, hogy azután hova juthatunk.”