F1: Behódolt a Pirelli 1
F1: Behódolt a Pirelli 2

F1: Behódolt a Pirelli

F1: Behódolt a Pirelli

F1: Behódolt a Pirelli 8
F1: Behódolt a Pirelli 9
F1: Behódolt a Pirelli 10
F1: Behódolt a Pirelli 11
F1: Behódolt a Pirelli 12
Fotó megosztása:
A Pirelli az első négy futam kiértékelése után úgy döntött, hogy módosít a 2013-as idény további részére. 
Több csapat, leghangosabban a Red Bull és a Mercedes panaszolta, hogy a versenyzőik a gumik kímélése miatt nem nyomhatják rendesen, ezért az olasz gyártó a Spanyol Nagydíjtól tartósabbá teszi a kemény (narancs) keverékét.
“Az első négy verseny kiértékelése után, a csapatokkal is konzultálva, úgy döntöttünk, hogy Spanyolországtól módosítunk a kemény keveréken. Így volt ez két évvel ezelőtt is, amikor Barcelonában új kemény keveréket vezettünk be. A mostani újabb verzió jóval közelebb áll a 2012-es változathoz, a cél, hogy a többi, változatlan keverékkel együtt szélesebb stratégiai lehetőségeket adjunk a csapatok számára” – mondta a Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery.
A milánói cég azt is bejelentette, hogy melyik párosításokat szánja a következő három versenyhétvégére.
Spanyolországban a kemény és a közepes (fehér) P Zero abroncsokat kínálják majd, a barcelonai pálya a két legkeményebb keveréket igényli.
A Monacói Nagydíjon a másik véglet következik, a szűk, kanyargós utcai pályára a lágy (sárga) és a szuperlágy (piros) gumikat viszik, ugyanúgy, ahogy az elmúlt két alkalommal is. Kanadában a közepes és a lágy lesz a “menü”.