Mark Webber 36 évével eleve a Forma-1-es mezőny korelnöke, a malajziai csapatutasításos balhé miatt pedig további lendületet kaptak a Red Bulltól és az F1-ből való távozását illető találgatások.
Már korábban is felröppent, Szepang után pedig újra megjelent, hogy Webber 2014-től a Porsche WEC-programjában vállalhat szerepet, de a német sportkocsi-gyártó után ezt maga a pilóta is cáfolta. 
Miután hétfőn a Red Bull-tulajdonos Dietrich Mateschitzcel találkozott, a márkához kötődő Servus TV adásában is beszélt, elmondta, hogy egyelőre az F1-es folytatás a prioritás. 
“Még most is éhes vagyok a sikerre, továbbra is eredményeket szeretnék hozni. Szerintem van még bennem néhány év. Maradok, amíg fizikailag alkalmas vagyok, jól teljesítek, és élvezni is tudom a munkát… Igen, az utóbbi a legfontosabb, hogy élvezni tudjam.”
“Hogy mi lesz, még nem tudom. Sosem áprilisban döntöttem a következő évről, most sem tesztek így” – mondta Webber.
Webber szavai persze nem sokat érnek, hiszen az őt a Porschéhez kötő pletykák mellett egyre több szó esik arról is, hogy a legutóbb, Bahreinben is Sebastian vettel mögött végző Kimi Räikkönent nézte ki a Red Bull.
“Sosem tagadtuk, hogy érdekel minket” – mondta a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko.
“De századszorra is elmondom: a Red Bull hagyományosan csak nyáron kezd foglalkozni a pilótafelállás kérdésével.”