F1: Egyedi hiba csinálta ki Alonsót 2

A mérnökök vizsgálata megállapította, hogy egy törött mechanikai alkatrész miatt akadt ki a DRS Fernando Alonso autóján, most először történt ilyen a rendszer bevezetése óta, közölte a Ferrari kedden.
Hozzátették, hogy az egyedi hiba a nem ad okot aggodalomra, azonban természetesen kulcsfontosságú a tökéletes megbízhatóság, hiszen “sokszor láttuk már, hogy egy apró probléma is megakadályozhatja, hogy kihasználjuk az autó teljes potenciálját.”
 
“Nem könnyű felidézni olyan futamot, amelyen ennyi minden befuccsolt. A DRS hibája miatt a most is nagyszerűen küzdő Fernando nem harcolhatott Vettellel a győzelemért, Felipe pedig a két gumis problémája miatt nem szerzett pontot, pedig esélye lett volna a top5-re. Megvolt az esély ezekre az eredményekre, de, elsősorban külső okokból, nem tudtuk elérni őket” – mondta a csapatfőnök, Stefano Domenicali. 
“Még keményebben kell dolgoznunk a megbízhatóságon. Emellett fejleszteni is kell az autót, valamint meg kell értenünk a gumikat, amelyek minden kurábbinál nagyobb szerepet játszanak idén” – folytatta.
“Az idei első négy futamon ilyen-olyan okokból nem hoztuk az elérhető pontokat, ezért is akkora a lemaradás a bajnokságban. De nem szabad elkeserednünk, sőt ellenkezőleg, hiszen láthattuk már sokszor, hogy milyen gyorsan fordulhatnak a dolgok. Hisszük, hogy egészen a végéig versenyben lehetünk a bajnoki címekért, és ezúttal, ellentétben a korábbi évekkel, már rögtön az elejétől versenyben vagyunk.”