F1: Összebalhéztak a McLaren-pilóták 2 Sergio Perez megszívlelte a kritikát, amit a bahreini futam előtt kapott, olyan keményen vezetett, amennyire csak tudott. Attól sem riadt vissza, hogy csapattársával, Jenson Buttonnel vívjon késhegyre menő csatát, egyszer neki is koccant csapattársa McLarenjének. Button nagyon kiakadt, a rádión keresztül követelte, hogy tegyék helyre a mexikóit, aki végül a hatodik helyen ért célba – később Fernando Alonsót és Mark Webbert is megkínálta.

“Sergio túl agresszív volt” – mondta Button. “A csapattársadtól nem számítasz ilyen kemény manőverre 300-as tempónál. Szerintem nem egyedül érzek így. A rádióban kicsit elragadtak az érzelmek, de most is ugyanezt mondanám.” 

Perez természetesen fordítva látja a történteket. “Pont annyira voltam agresszív, amennyire ő is velem” – vágott vissza a mexikói. “Ez valószínűleg túl sok volt, beszélnünk kell erről. De a csapat egyszer sem szólt a rádión, hogy ne versenyezzünk. Jenson pedig higgadt és barátságos volt a futam után – nem meglepő, ugyanolyan nagyszerű ember, mint versenyző.”

Martin Whitmarsh csapatfőnöknek a verseny közben láthatóan átfutott néhány gondolat az agyán, a leintés után óvatosan fogalmazott. “Azt hiszem, ma is teljesen egyértelmű volt, hogy hagyjuk versenyezni a pilótáinkat” – fogalmazott Whitmarsh. “Sergio kicsit túl messzire ment, amikor érintette Jenson autóját, leülünk beszélni erről. De már Checónak is mondtam, hogy az egyik manővere egyáltalán nem tetszett.”

A tervezettnél végül eggyel többször kiálló, a tizedik helyen célba ért Button kissé lehiggadva gratulált csapattársának. “Checo jól csinálta, értékes pontokat szerzett ma a csapatnak. Néha nehéz megtalálnunk az egyensúlyt.”