F1: Kifacsarták a Force Indiát, mint egy citromot 2 Paul di Resta a hetedik legjobb időt érte el a Force Indiával a bahreini időmérőn, de Mark Webber és Lewis Hamilton büntetése miatt két hellyel jobb, az ötödik pozícióból rajtolhat. “Kifacsartuk az autót, mint egy citromot” – jelezte a skót, hogy ennyi volt a maximum. “Nagyszerű helyen állunk, és különösen azért vagyunk elégedettek, mert az első három versenyen nem tűntűnk igazán erősnek.”

Di Resta azért lehet különösen elégedett, mert remek Q2-es idejével megspórolt egy szett gumit. “Kevesen választottak hasonló stratégiát, mint mi. Kihoztuk az autóból, ami benne volt, a rajthellyel elégedettek vagyunk, de az is tény, hogy viszonylag nehéz volt vezetni a kocsit.”

Di Resta helyzetét hibás rádió is hátráltatta. “Néha nem volt kapcsolat a boksszal, pedig ez nagyon fontos a büntetések elkerülése miatt” – célzott a skót arra, hogy feltartások miatt a felügyelők simán kiszabnak egy vaskos rajtbüntetést. “Azért a dolgok jó oldalát nézzük, simán bejutottunk a Q3-ba és a versenytempónk is erősnek tűnt tegnap. Könnyedén értékes pontokat szerezhetünk holnap.”

A nyolcadikról hatodik helyre előrelépő Adrian Sutil sem volt teljesen elégedett a Force Indiával, főleg a féktávokon voltak problémái. “A Q3-ra szerencsére javult a helyzet, így közelebb kerültem Paulhoz” – nyilatkozta Sutil. “Szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy jó eredményt értünk el, többé-kevésbé számoltunk is vele. Egy esetleges dobogós helyezésre mindig készen kell állnunk, meglátjuk, hogy erre lesz-e esélyünk holnap.”