F1: Vettel nem elégedett a Red Bull-lal 2 A Bahreini Nagydíj pénteki szabadedzésein a Ferrari és a Lotus tűnt a legerősebbnek, de az élmezőny egyelőre elég szoros. Sebastian Vettel mégis úgy véli, hogy a maximumra van szükség a Red Bull részéről, ha a csapat le akarja győzni a Ferrarit és a Lotust.

“Ma még csak a szabadedzéseken vagyunk túl, egyelőre elég szoros” – mondta Vettel. “A Ferrari elég erős volt ma, a Lotus is, a Mercedes meg ki tudja? Talán egy kicsit le van maradva. Nagyon szoros lesz a holnapi időmérő is, a gumikkal nagyon sokat kell dolgozni.”

Vettel szerint a Red Bullból egyelőre nem jött ki a maximum. “Nem voltam igazán elégedett az egykörös tempónkkal ma. Nem nagyon sikerült összerakni egy jó kört, az új gumikból nem tudtam annyit kihozni, amennyit kellett volna. A hosszú etapokkal elégedettebb lehetek.”

Vettel úgy véli, a siker kulcsa a Pirelli gumik kezelése lesz. Ha megvan a harmónia, versenyképes lehet az autó. “Az autó gyors, gondoskodnunk kell róla, hogy ezt ki is hozzuk belőle. Ez akkor sikerülhet, ha a gumikkal jól bánunk.”

Mark Webber szívesen töltött volna több időt a pályán. “A második edzésen sajnos nem körözhettünk annyit, amennyit szerettünk volna” – fogalmazott az ausztrál, aki háromhelyes rajtbüntetést hozott magával Kínából. “Részben Sebastian adataira kell támaszkodnunk, meglátjuk, neki hogy ment a nap. Amikor a pályán voltam, nem éreztem rosszul magam, elégedett voltam az autóval. De soha nem dőlhetünk hátra, van javítanivalónk.”

“Szerintem versenyképes az autó, de Kimi is nagyon-nagyon gyors. A Ferrari is erős, és a Mercedes is itt van a környéken. Meg a Force India. Egyelőre nagyon kicsik a különbségek, meglátjuk, mi lesz holnap.”