A Ferrari sanghaji győzelmi lendülete megmaradt, legalábbis erre utal, hogy a Bahreini Nagydíj első szabadedzésén Felipe Massa és Fernando Alonso volt a leggyorsabb. A brazil 77 ezreddel verte a spanyolt.
A maranellói csapatnál a jó tempó mellett a múlt is bizakodásra adhat okot: a két pilóta együtt összesen ötször győzött Szahírban.
A vörösök mögött Nico Roserberg, majd a címvédő Sebastian Vettel zárt, és az első ötbe befért még a mostanában mindig versenyképes Force Indiában ülő Paul di Resta is.
Jenson Button a McLarennel hozta a “szokásos” 6. helyét, őt a másik Red Bull és a másik Force India követte, a top10-et pedig a két Lotus zárta. Kimi Räikkönennek és Romain Grosjeannak sem volt sima edzése, a finn beállítási gondokkal küszködött, míg a francai pilóta autójában a KERS vacakolt.
Lewis Hamilton csak a 13. idővel zárt, de feltehetőleg csak az edzésprogramja miatt.
A mezőny végében két pilótacsere is történt: a Caterhamnél munkába állt Heikki Kovalainen, hogy tesztelje a fejlesztéseket, azonban a gyakorlás végén hattizeddel el volt maradva Charles Pictől, ami talán nem mutat túl jól a Forma-1-es visszatérési ambíciói szempontjából.
A Marussiánál a venezuelai tesztpilóta, Rodolfo Gonzalez ült az autóba, de mindössze 7 kört ment, természetesen a leglassabb volt.
Bahreini Nagydíj, 1. szabadedzés, Szahír, 2013.04.19.