Nico Rosberg a nyolcadik, Lewis Hamilton a tizedik helyen zárta a Bahreini Nagydíj első szabadedzését, ez önmagában nem tűnik katasztrófának. Hamilton azonban úgy érzi, hogy nehéz hétvége előtt áll a csapat.

“Úgy tűnik, hogy ez nem lesz sétagalopp számunkra” – mondta Hamilton. “Olyan keményen dolgozunk, ahogy csak tudunk, valahol találnunk kellene néhány tizedet. Nem igazán tudom, hol veszítünk, de legalább sikerült végigcsinálnunk a napot, van néhány pozitívum. Kielemzünk mindent és meglátjuk, tudunk-e faragni a hátrányból.”

Hamilton arra számít, hogy a stratégiák hasonlóak lesznek, mint Kínában. “Három-négy kiállás is lehet. Az előző versenyen alulkormányzottsággal küzdöttünk, most a hátsó gumik fogyása a probléma. Annyi kört mentünk, amennyit csak tudtunk, hogy lássuk, mire számíthatunk hosszú etapokon. Holnapra is ezt tervezzük.”

“A hőség elég keményen bánik a gumikkal, nehéz kímélni őket. Nem tudom, hogy egyesek hogyan csinálják ezt jobban másoknál, néhány riválisunkhoz képest mi most szenvedünk egy kicsit.”

Nico Rosberg szerint jól haladt a tervezett programmal a Mercedes. “Minden úgy alakult, ahogy terveztük” – nyilatkozta a német. “Ugyanakkor világos, hogy nem voltunk ma olyan erősek, mint az első három pénteken. Az autó elég alulkormányozott volt, és a hátsó gumik miatt elég nehéznek ígérkezik a verseny.”

“Az a gondunk, hogy ha kímélni akarjuk a hátsó gumikat, úgy kell beállítanunk az autót, hogy alulkormányozott legyen. Csakhogy ezzel időt veszítünk egy körön, a legjobb kompromisszumot kell megtalálnunk. Hosszú esténk lesz.”