F1: Örül a hőségnek a Force India 2 Bőven volt megbeszélnivalója a Kínai Nagydíj után a Force Indiának, az első körben ugyanis összekoccant a csapat két pilótája, Paul di Resta és Adrian Sutil. Az istálló egyértelműen jelezte, hogy ilyen még egyszer nem fordulhat elő – az újabb pontszerzés annál inkább várt eredmény.

“Várom a bahreini versenyt” – mondta di Resta. “Újra forró lesz az idő, de nem aggódunk emiatt: a malajziai kánikulában is erősek voltunk. Tavaly jó volt az autó Bahreinben, úgyhogy bizakodva futunk neki a hétvégének. Van néhány dolog, amire oda kell figyelnünk, szerintem előre tudunk lépni. A gumik ismét a közepesek és kemények lesznek, ezek bejöttek Malajziában is.”

Sutil szerint fel kell gyorsulnia a csapatnak Bahreinben. “Kicsit ingadozó volt a tempónk Kínában, az okoknak még utána kell néznünk” – fogalmazott Sutil. “Bahreinben azonban jobb lehet a helyzet. Kedvelem a pályát, egy jó autóval szinte mindegyiket szeretem. A fékek nagy terhelést kapnak, erősnek kell lenniük, a hőmérséklet ismét magas lesz. Paullal megbeszéltük a sanghaji koccanást, nincs gond.”

Vijay Mallya csapatfőnök szerint Bahrein kedvez a Force Indiának. “Tavaly kiváló eredményt értünk el, Paul hatodik lett” – így Mallya. “Ez a pálya a magas hőmérsékletével és sima felületével kedvezett az autónknak, reméljük, hogy az idén is így lesz. Egy kis szerencsével összeszedhetünk néhány értékes pontot az európai szezon rajtja előtt.”