F1: Kovalainen visszatér 1
F1: Kovalainen visszatér 2

F1: Kovalainen visszatér

F1: Kovalainen visszatér

F1: Kovalainen visszatér 5
F1: Kovalainen visszatér 6
Fotó megosztása:
F1: Kovalainen visszatér 7

Pár napja már felröppent, hogy a Caterham a csapatnál a 2010-es bemutatkozástól három szezont lehúzott, de idénre ejtett Heikki Kovalainen visszahozására készül, ma pedig hivatalossá is vált a dolog.
A kiscsapat reggeli közleménye szerint az amerikai Alex Rossi és a kínai Ma Csing-Hua továbbra is megtartja tesztelői szerepét, de ezután Kovalainen is segíti majd a munkát, a hatéves F1-es tapasztalattal rendelkező finn a Spanyol Nagydíjra tervezett fejlesztési csomag kiértékelésében segít.
A volt Renault-, McLaren- és Caterham-pilóta már a hétvégi Bahreini Nagydíjon autóba ül az első szabadedzésen.
“Ma sikeres kínai edzése után több ígéretes lehetősége is adódott, mi pedig úgy döntöttünk, hogy átszervezzük a pilótaprogramunkat. Alexander átlép a GP2-be a Caterham Racinghez, meggyőződésem, hogy azonnal sikeres lesz, emellett persze megtartja a kötődését az F1-csapattal” – magyarázta a csapatfőnök, Cyril Abiteboul.
“Heikki visszatér a pályára, örömmel üdvözöljük újra a csapatnál! Ha évnyi F1-es tapasztalata van, tehát tökéletesen alkalmas arra, hogy objektív visszajelzésekkel segítsen a különböző konfigurációk  kiértékelésében és a 2012-es és 2013-as gumik összevetésében. Az első három év befektetése után ostobaság lenne veszni hagyni az általa nyújtott tapasztalatot. Az F1 csapatsport, így Charles Picet és Giedo van der Gardét is segíti majd tanácsokkal.”
A korábban a tesztelői munkától ódzkodó Kovalainen így beszélt az új szerep kapcsán:
“Természetesen nagyszerű hír, hogy Bahreinben és Spanyolországban újra vezetek majd, nagyon várom a munkát, szeretném segíteni a csapatot. A két első szabadedzésen értékelem majd a fejlesztéseket és a pilótákkal, valamint a mérnökökkel szorosan együttműködve azon dolgozom majd, hogy újra jó irányba álljon a csapat, hogy a lehető legtöbbet kihozzunk az új csomagból.”  
“Tonyval (Fernandes, alapító-tulajdonos) és Cyrillel már jó ideje tárgyaltunk erről a szerepről, szóval jó, hogy végre hivatalossá vált. Erőnlétileg készen állok rá, hogy újra autóba üljek, és tudom, hogy a tapasztalatommal segíthetem majd a csapatot különböző ötletekkel a beállítások és a stratégia tekintetében. Nagyon várom a munkát!”