F1: Az utolsó Brazil Nagydíj Interlagosban? 2

Bár az interlagosi pályának 2015-ig van Forma-1-es szerződése, az F1 ura azzal fenyegetőzik, hogy 2013 után elviszi a futamot Sao Paulóból, ugyanis a helyszín annyira elöregedett, hogy már az ő alkupozícióját is rontja.
Csak az alapos felújítás segíthet, a paddockot, a bokszokat, a bokszutcát, és a nézőket kiszolgáló infrastruktúrát is modernizálni kell, de sürgősen.
“A pálya vonala a világ legjobbjai közé tartozik, de a csapatokat és a nézőket kiszolgáló létesítmények a versenynaptár legpocsékabbjai. Nem kell olyannak lennie, mint Sanghajnak, de azért használhatónak kell lenniük. A többi pályát sem tudjuk rávenni a fejlesztésekre, amíg Interlagos ilyen.”
Ecclestone kiemelte, hogy a Sao Pauló-i pályán a csapatok a garázsaikban kénytelenek a megtartani a megbeszéléseiket: “Ilyet még az utcai pályákon sem látunk, se Monacóban, se Melbourne-ben, se Montrealban!”
Az F1 ura hangsúlyozta, hogy most nem blöfföl:
“Az idei évre nem várok változásokat, de ha rázzák gatyába a pályát, 2014-ben már nem megyünk Sao Paulóba. Tudnunk kell, hogy mi lesz, hogy oda megyünk vissza vagy egy másik brazil városba. Unom már az ígéreteket. Úgy hallottam, a város nem kapott meg egy focitornát, mert nincs kész a stadion. Így lesz a Forma-1-gyel is. Vége Sao Paulónak és talán a Brazil Nagydíjnak is, mert egyszerűen nincs pálya.”
Az utóbbi azért nem teljesen igaz, Ecclestone már tavaly Santa Catarinában járt, hogy egy új pálya projektjéről tárgyaljon.
“Bevallom, igazán lenyűgözött az ottaniak tenni akarása. Ha zöld utat adnánk a dolognak, szerintem azonnal munkához látnának!”