Ferrari: Ez volt a minimum! 2

Fernando Alonso sanghaji győzelmének ugyan örülnek a Ferrarinál, de a siker után cseppet sem bízták el magukat. A csapatfőnök, Stefano Domenicali kimondottan visszafogottan nyilatkozott a Kínai Nagydíjat követően. 
“A futamgyőzelem mindig nagyszerű dolog. Nagyszerű a csapat és nagyszerű a pilóta számára is. De hosszú az idény, tudjuk, hogy ha a kitűzött célért akarunk küzdeni, akkor egy győzelem nem elég. Az csak a minimum.”
“Ma este ünneplünk, de holnaptól már Bahreinre kell koncentrálnunk, hét nap múlva itt az újabb verseny. A többiek biztosan nem elégedettek a mai eredménnyel, szóval még keményebben hajtanak majd.”
Domenicali kiemelte, hogy a mostani eredmény tavalyhoz képest talán még kevés is, hiszen akkor egy jóval versenyképtelenebb autóval tartottak nagyjából ugyanitt.
“Tavaly a problémás autóval is vezettük a bajnokságot, nyertünk egy futamot is. Az idény első felében sikerült maximalizálni a pontokat. Szóval ha összevetjük a tavaly és idén szerzett pontjainkat, nem is állunk olyan jól, mindent meg kell tennünk, hogy ugyanazt hozzuk, mint egy éve. Nem is csak az idény első felében, hanem a másodikban is.”
Míg Alonso magabiztosan végigvitt stratégiával szép győzelmet aratott, a rajt után még a spanyolt is támadó csapattárs, Felipe Massa csak a 6. helyen futott be végül. A brazil a gumikon csúszott el.
“A gumiszemcsésedés volt a baj. Elképesztően szemcsésedtek az első kerekeim, egyre lassabb lettem, ahogy egyre erősebb lett a dolog. A második etapon egyre komolyabb lett a szemcsésedés, meg is ijedtem, már azt hittem, hogy egy-két kör múlva újra ki kell állnom, de szerencsére túlzásba estem.”
“Az első kiállásnál két pozíciót veszítettem, pedig nagyon-nagyon jól mentem a lágyakon. Kár, hogy Fernando után mentem ki cserélni, rosszul jött ki. Tökéletes lett volna, ha a megelőző körön, Hamiltonnal egy időben megyek ki én is, mondjuk a gumikkal akkor is küszködtem volna később, szóval nem ez volt a fő hiba.”
“Az autóval viszont így is elégedett voltam, a gumiprobléma nélkül az élen küzdhettem volna, és azért egy rossz futam után a hatodik helyért járó pontok is értékesek. Jó irányba megyünk az autóval, és most már a következő futamra koncentrálunk.”