F1: Ricciardo végre megmutatta 2

Daniel Ricciardo a Kínai Nagydíj időmérőjén nagyot alakított, szombat délután a 7. rajtkockát szerezte meg. Az ausztrál már korábban is kvalifikált hasonlóan jól, de ezúttal a futam végéig sikerült megőriznie a formáját, ezzel pedig F1-es pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el Sanghajban.
“Nagyon örülök, hogy megszereztem az idei első pontjaimat, és hogy a versenyen is sikerült visszaigazolni az időmérős tempót! Tegnap délután higgadt maradtam, tudtam, hogy ma jön az igazi munka. Legutóbb, amikor ilyen jól sikerült kvalifikálnom, Bahreinben a 6. helyre, végül nem szereztem pontot, szóval ma igazán meg akartam mutatni, mire vagyok képes.” 
“A korai orrkúpcsere kicsit nehezített a dolgokon, a végén pedig Massához is egyre közelebb kerültem, szóval talán lehetett volna még jobb is, de ezt a 7. helyet is örömmel elfogadom” ? nyilatkozta.
A tempó alapján talán a másik Toro Rosso-pilóta, Jean-Eric Vergne is felkapaszkodhatott volna a top10-be, de csak a 12. lett, miután Mark Webber nekihajtott:
“Szerintem Mark ott semmiképp sem fért volna be, abban sem vagyok biztos, hogy mit is akart. Én nem tudtam, hogy ott van. Sajnos az ütközés miatt megpördültem és a padlólemez is megsérült, sok leszorítóerőt veszítettem. Onnantól a sérült autóval már nem volt jó a verseny. De ahogy tegnap is mondtam, a Malajzia utáni szünetben sokat javítottunk az autó tempóján, ahogy Daniel eredményéből is látható, így nagyon bizakodóan tekintek Bahrein elé!”