F1: Egy éve vártak erre a Toro Rossónál 2 Messzire kerültek egymástól a Toro Rosso-pilóták a Kínai Nagydíj rajtrácsán: míg Jean-Eric Vergne csak 16. lett, Daniel Ricciardo a Q3-ig és a hetedik helyig jutott. Az ausztrál pilóta utoljára a tavalyi Bahreini Nagydíjon járt a Q3-ban.

“Jó, hogy visszatértem a Q3-ba, ez az első alkalom a tavalyi Bahreini Nagydíj óta” – mondta Ricciardo. “Majdnem egy évet vártam erre. Alig várom, hogy holnap erős versenyem legyen és a lehető legtöbbet hozzam ki ebből a hetedik helyből. Izgalmas verseny lesz, ahogy a Q3-ban is látszott, mindenki spórol a gumikkal, mert a lágyakkal nehéz lesz sokáig körözni.”

“Ez az eredmény nagy lökést ad mindenkinek a csapatban, én is nagyon elégedett vagyok, alig várom, hogy holnap kialudjanak a lámpák. Mindenki nagyon keményen dolgozott, hogy az autó gyorsabb legyen, azt hiszem, sikerrel jártunk.”

Jean-Eric Vergne csalódott a 16. hely miatt, de bízik benne, hogy a versenyen javítani tud. “Bonyolult a gumihelyzet, a stratégia lesz a döntő vasárnap” – így a francia. “Daniel eredménye mutatja, hogy az autó jól működik itt, ez pozitív jel.”