F1: Sutil nem vezetett még jobb autót 2 Amikor Adrian Sutil utoljára Kínában járt, olyan botrányba keveredett, amely miatt kis híján börtönbe került és F1-es karrierje is véget ért. A németnek még észnél kell lennie, mert jelenleg felfüggesztett börtönbüntetését tölti, korábban az is kérdéses volt, hogy ilyen priusszal beengedik-e Kínába. Beengedték, és ha már így alakult, két nyolcadik hellyel kezdte a hétvégét.

“Nagyon elégedett vagyok a mai munkánkkal” – mondta Sutil. “Nem volt komoly problémánk és többféle aerodinamikai beállítást ki tudtunk próbálni. Most az a legfontosabb, hogy megtaláljuk az ideális beállítást a hétvége hátralévő részére. Nagy a különbség a gumikeverékek között, a közepes összességében jobb a lágynál. Versenyképesnek látszunk, de még korai jósolni.”

Helmut Marko, a Red Bull sportigazgatója szerint eddig Sutil az idény meglepetése, az érintett nagyon örül a dicséretnek. “Jó hallani, hogy vannak dolgok, amelyek meglepik Markót. Az autó egyébként nagyon jó, ez a legjobb, amit valaha vezettem.”

Paul di Resta tizedik és kilencedik hellyel nyitott, szerinte a gumikról szólt a nap. “Próbáltuk kitalálni, hogyan hozhatjuk ki belőlük a legtöbbet” – magyarázta a skót. “Annyit dolgoztunk, amennyit csak lehetett, de úgy gondolom, mindenki szerint nagy a különbség a két keverék között. Végigcsináltuk a programot, több beállítást is kipróbáltunk, már csak ki kell választanunk a legjobbat.”